Livsförändringar ger styrka och glädje

Hej Karin!
Jag vill börja med att tacka Dig för all den hjälp och stöttning som jag fått av dig, i samband med min kostomläggning, till artegen föda.
Det var i mars 2007, som jag började med kostomläggningen och jag har sedan dess ätit mindre kolhydrater och mer naturligt animaliskt fett och utan tillsatser i maten.

Jag började på en gång att uppleva flera hälsovinster: inga gallstensanfall (som jag haft under ca 30 år), ingen uppblåst mage med gaser. Magen är nu helt lugn. Inte längre magkatarr eller migrän och ingen värk i rygg, axlar och nacke. Sötsuget och småätandet är helt borta. Känner mig aldrig mer irriterad. Tröttheten är också borta. Den var förlamande. Jag kunde inte sova mig till pigghet. Jag känner mig inte längre irriterad. Sömnen är utmärkt. Jag sover ca sju timmar per natt och vaknar utvilad och på gott humör. Tidigare har jag inte förstått vad dimsyn, dim- och stresshjärna var, men idag vet jag vad det är. Det är nu som bortblåst. I dag kan jag tänka klart.

En bonus är att jag har minskat fem kg i vikt och jag behöver aldrig mer gå hungrig.
Med andra ord känner jag ett ökat välbefinnande till kropp och själ, har hittat ett inre lugn och inre styrka och bättre självkänsla.
Under tiden som jag lade om kosten, gick jag även ett par kurser hos dig:
Stresshantering– Avslappning – Mental Träning.
Jag insåg då att det var något som jag verkligen behövde.

Jag insåg ganska snart att det var svårt för mig att klara kostomläggningen på egen hand. Det är ju så mycket mer än att bara lägga om kosten. Det handlar ju även om tankar, känslor, beteenden och självkänsla.
En kort tid efter att jag började med att ändra min kost, märkte jag skillnad i mitt mående till kropp och själ.
I början av kostomläggningen, upplevde jag en hel del abstinens, som avtog så småningom. Under den här tiden var det bra för mig att du, Karin, fanns där för mig. Du stöttade mig och gav mig motivation att fortsätta, trots att det ibland kändes svårt.

Idag har även jag förstått att många inte vet om att det vi äter och dricker, kan vara orsaken till ett ibland dåligt mående och olika symtom i kroppen. För mig har det varit en befrielse att veta att det är jag som bestämmer över mitt mående.

TACK Karin, för att du sprider till andra att det finns hopp och en lösning och att det finns hjälp att få.
Dalarna oktober 2011
Tacksam kvinna, egen företagare, 59 år.

 

Hej Karin! (brev från en 17-åring)
Nu är det ett tag sedan vi hördes. Och jag vill berätta att jag nu mår superbra! Suget är faktiskt borta. Helt underbart! Nu äter jag även mindre portioner med mat och det känns också väldigt bra. Mitt medberoende är som bortblåst. Jag fokuserar på mig själv. Jätteskönt!
Jag har varit lite slarvig med att få i mig pulvret mot bl a candida, (tycker inte att det smakar så gott, men jag vet att det är viktigt att jag får i mig det) men jag kom på att om jag blandar ut det med lite citron så går det bättre.

Känner mig nu mycket starkare när jag är ute bland folk och äter, jag kan nu säga ”nej” till något som jag vet inte är bra för mig.
Jag har ofta med mig kokt ägg i väskan, när jag vet att det kan ta lång tid innan jag får mat igen. Jag känner fortfarande ibland att suget kommer sakta men säkert om jag inte ätit tillräckligt med fett, men nu kan jag stå emot och tänker på att äta mer fett. Jag har också bestämt mig för att jag aldrig mer vill må som jag gjorde tidigare när jag åt socker, mjöl, godis, choklad, tuggummi mm.
Nedan berättar jag för dig om mina hälsovinster, och det vill jag lova är inte små förändringar:

Ingen huvudvärk, pigg  (har tidigare alltid varit trött, trött, trött,) ej täppt i näsan, ingen uppsvälld mage, halsbränna är borta, inte ont i leder och muskler, aldrig sugen på viss mat/godis, socker, kaffebröd mm, lättare att fatta beslut, ej heller förvirrad, har ej koncentrationsproblem eller inlärningsproblem, inga humörsvängningar, ångest/rädsla, panikångest är borta, ingen obefogad ilska eller irritation, ej heller depressionsperioder eller återkommande sjukdomar/förkylningar. Ibland kunde jag stanna hemma från skolan och legat hemma och gråtit. Min mage har förstås också blivit bättre. Tidigare har jag varit hård och inte bajsat mer än 2-3 ggr/vecka, nu går jag på toa mestadels varje dag och jag är varken varit hård eller lös. Känns helt underbart.
Jag förstår nu också att tarmen måste fungera för att hela jag skall må bra.

Jag mår bara så jättebra! Känner mig klar i hjärnan, mina tankar. Allt känns så självklart. Jag känner mig närvarande i vardagen och är nu fokuserad på Nu–et och att jag gör mina egna medvetna val; vad jag vill tänka, känna och göra, för att jag skall må så bra som möjligt. Dessa tankar har inte funnits förut. Det är absolut inte längre drogen som bestämmer över mitt mående. Jag som har varit sockerberoende, tål inte heller mjöl, sedan jag var liten och med alla de konsekvenser som de medfört. Som bara har blivit värre med åren.
Jag skall berätta för andra att det finns hjälp att få. Man klarar inte detta själv. Jag har verkligen försökt att klara detta själv under flera år, men inte lyckats. Ibland kan det vara svårt att be om hjälp, ”när jag alltid skall vara så duktig”.
Så här vill jag nu fortsätta att må och leva mitt liv! Inte bara överleva.
Jag har hittat ett inre lugn!

Och jag har dig att tacka, Karin. Mina tankar cirkulerar nu helt annorlunda och jag har verkligen förstått att nu det är JAG som bestämmer. TACK!

Många Tacksamma Hälsningar från 17-årig tjej!